jueves, 26 de abril de 2018

Diari 25-04-18




                                                                                                                      DIARI 25-04-18

Com que l'última setmana d'abril és la setmana d'activitats complementàries de la facultat, els docents de Programari i Maquinari a la sessió d'avui han decidit projectar una pel·lícula relacionada amb les TIC.
En concret, hem vist un capítol de la serie Black Mirror.

Black Mirror és una serie britànica que gira en torn a com afecta a les nostres vides les noves tecnologíes. El capítol que s'ha projectat a la classe d'avui tracta sobre la dependència i l'obsessió que tenen les persones cap a les reds socials, i la importància de publicar tot allò que feien per a conseguir més puntuació, ja que si no obtenies una bona puntuació, la resta de persones no volia tenir contacte amb tu.

Pel que fa a aquesta serie de televisió britànica, cal destacar que encara que tota la serie tracta del mateix, és a dir de la vida actual, cada episodi es centra en un entorn diferent.

domingo, 22 de abril de 2018

Diari 20-04-18



 
                                                                                                                DIARI 20-04-2018

Hui hem començat amb una explicació sobre que és una WebQuest.
Aquesta hem dit que és una activitat reflexiva estructurada realitzada pel professor o professora, que plantejen una activitat utilitzant tots els recursos disponibles en red, triats pels docents. Podem trobar aspectes com objectius, una tasca, l'avaluació etc. A més a més en una WebQuest també podem afegir una rúbrica d'avaluació a través de Rubistar que és una ferramenta online gratuita que ajuda als educadors a crear rúbriques que siguen de qualitat.


Una vegada finalitzada l'explicació, hem començat nosaltres a crear la nostra WebQuest amb l'ajuda de Ricard, i agafant de l'aula virtual els objectius, la tasca, l'avaluació, els criteris etc.

 Per últim i per posar fi a la sessió d'avui ens hem posat per grups per a plantejar com crear una WebQuest per a dur-la a terme amb l'alumnat.

Diari 18-04-18



                                                                                                                         DIARI 18-04-18

La classe d'avui l'hem començat vegent un vídeo sobre l'Entorn Personal d'Aprenentatge; que són el conjunt de recursos, ferramentes... que s'utilitzen per a la gestió de l'aprenentatge personal.

Posteriorment, ens hem creat un compte en Symbaloo que és una aplicació


hem començat amb symbaloo que es una aplicació gratuita que permet als usuarios organitzar i categoritzar enllaços web en forma de botó d'opció; és a dir un escriptori online amb múltiples usos educatius.

Encara que ha sigut fàcil crear el nostre escriptori, a l'aula virtual hi ha penjats tutorials que ens poden facilitar la creació d'aquest. El que s'havia de fer era buscar en la mateixa pàgina de Symabloo, i si apareixia el que buscavem,  podíem crear-los nosaltres mateixa, buscant en Internet allò que volíem, copiant la URL, buscant una imatge i afegir-la i així es creava un enllaç web nou.

Cadascú de nosaltres hem creat una pàgina en Symbaloo, on els destinataris serien alumnes de Primària, per tant els nostres enllaços web estan relacionats amb aspectes educatius com per exemple, word reference, salt, RAE, Jugallengua, blogger, Jclic etc.

El meu disseny de Symbaloo està creat per a alumnes de 6é de Primaria. Esta organitzat per files, i pense que és una organització senzilla en la que els alumnes de 11-12 anys no poden tenir moltes dificultats.
A la primera fila està tot allò relacionat amb google, com el buscador principal, google maps que els pot ser d'utilitat per a alguna activitat de buscar algun lloc, saber situar-se, saber buscar en un mapa etc.
A la segona fila estan els buscadors d'informació com Google Académico, Wikipedia i diccionaris, un en llengua valenciana un altre per a traduir en anglés i la RAE.
A la tercera fila he posat tres diaris per a que quan hagen de fer una activitat en les noticies, quan estigam donant les parts d'una noticia projectar ejemples, que tinguen un model per crear ells una noticia etc.
A la penúltima fila hi ha jocs, tots educatius per a fer una sessió més atractiva. I per últim he posat hotmail i gmail per  a comunicar-se i rebre informació, igual que twiter per també ens manté informats i pot ser una red social útil dins l'aula.
Ací us deixe el meu disseny de Symabloo creat a la sessió d'avui.



lunes, 16 de abril de 2018

Diari 11-04-18



                                                                                                                               Diari 11-04-18

Per a començar amb la sessió d'avui, hem fet un qüestionari relacionat amb la setmana d'activitats complementàries, en el que preguntava que era el que sabiem sobre aquesta setmana, possibles activitats per a fer durant eixa setmana en l'assignatura de Programari i Maquinari etc.  Després d'haver participat tots els alumnes , hem vist els resultats, i una de les activitats que va ixir va ser la d'anar al cinema per veure una pel·lícula relacionada amb aquesta.

Una vegada vistos els resultats, la tasca per a hui era crear un qüestionari al qual havien de respondre un mínim de cinc persones.
Jo he fet un qüestionari per a alumnes de primària sobre els cos humà ( ossos i músculs) i una dieta equilibrada. Les preguntes havíen de ser de resposta múltiple, encara que alguna podia ser de desenvolupar.

La meua primera pregunta era oberta, i les altres 9 tipus test per a triar entre quatre possibles respostes en la que sols una era la correcta. A més he afegit diverses imatges, un vídeo i a final de cada pregunta una animació per a quan la respota havia sigut fallida, i una felicitació quan la pregunta havia sigut encertada.

Una vegada ens han respost les cinc persones amb l'enllaç de les respostes, l'havíem de copiar per a pujar-lo a l'aula virtual.







viernes, 13 de abril de 2018

Diari 13-04-18



                                                                                                        Diari 13-04-18



 Per a donar inici a la sessió d'avui, hem els resultats de la videocreació que presentarem en l'última sessió abans de les vacances de Pasqua, quan hem acabat de vore els resultats, Ricard ens ha exlplicat un xicotet Power Point sobre l'evolució de la informàtica, com introduir les TIC en l'aula, els usos que li donem a aquestes, tan bons com roins etc.

Una vegada explicat el power, hem utilitzat la pàgina Tine Eye Labs busca a partir d'imatges, una vegada dins de la pàgina tries els colors que vullgues, i escrius una paraula i aquest s'encarrega de buscar imatgs amb els colors escollits.

Nosaltres hem elegit tres colors i un nom i  la imatge s'anava reestructurant. Jo he triat el color blau, morat i roig amb el de " flowers" i m'ha ixit aquesta, ací us deixe el meu exemple.







Seguidament hem creat un calendari des de google per a una classe d'alumnes, en la que hem posat data d'entrega d'un treball i en un altre dia hem posat que tenim una eixida.


Posteriorment, hem buscat un document en diferents operadors; a l'operador filetype:, escrivim el nom del tipus de document que volem buscar.
A l'operador define: i en aquest escrivim el nom d'allò que volem buscar i després dels dos punts no posem cap espai.
Un altre operador es site: que és el lloc on volem buscar la informació, per exemple com/ edu etc.
I per últim, busquem per imatges i arrastrem aquesta i busquem similars per veure allò que ens apareix.

Jo he buscat informació i una imatge de dieta equilibrada, de cada un dels buscadors he fet una captura de pantalla.











miércoles, 4 de abril de 2018

Diari 28-03-18




                                                                                                                        DIARI 28-03-2018

L'última classe d'abans de les vacances de Pasqua l'hem dedicat per a veure la creació i edició dels vídeos dels nostres companys.

El primer grup en exposar ha sigut el grup anomenat Caperucita Roja, han fet com si foren marionetes, els membres comentaren que havien fet el conte de la capujeta roja amb marionetes perquè era fàcil i no es necessitaven molts recursos.

El segon grup es va basar amb el conte de la "Pequeña Amelia se hace mayor".

El tercer grup va ser "El león de 7 colores"

El quart grup, fou el meu, El dia de la dona, en el qual posarem una breu introducció amb diferents imatges i ens grabarem fent tasques de la casa, i per últim posarem unes imatges per a aconseguir la igualtat.

El quint grup "colores" es va basar en un conte adaptat a la vida real.

En el sext lloc va exposar el sèptim grup, ja que un membre del sext encara no havia arribat, aquest grup es va basar en el conte dels "Tres cerditos" contat de forma diferent, amb veu de xiquet i aixó motivar als alumnes amb NEE a que ells també poden fer la grabació d'un vídeo, i que tots els alumnes poden ser protagonistes.

El sext grup, "Fuck Society" per a mi no és apte per a xiquets i xiquetes de primaria, encara que si tracta temes que sorgeixen en l'educació, com el tema del bullying. Tracta d'un xic que crea cançons de rap.

Per últim va exposar el grup dell "Pez de Oro".

Al finalitzar cada exposició els grup que volien han llançat preguntes als espectadors per a que les respongueren, o al contrari, el públic els ha fet preguntes i tant Ricard com Tanya de cada grup han fet una crítica constructiva.
Per a acabar amb la classe d'avui hem valorat mitjançant un qüestionari de l'aula virtual a tots el grups, i després hem vist les valoraciones aproximades.