viernes, 18 de mayo de 2018

Diari 18-05-18




                                                                                                                                       Diari 18-05-18

Com que hui és la última sessió de l'assignatura, els docents ens han repasat els criteris d'avaluació. Entre tots hem decidit si entregar amb retràs algun treball havia de penalitzar o no, finalment s'ha dit que no.

Seguidament, tots els grups han passat a exposar els treballs de la Webquest, i per últim tots els murals junt amb una breu explicació sobre que va el treball, i hem visualitzat algun codi.

miércoles, 16 de mayo de 2018

Diari 16-05-18




                                                                                                                           Diari 16-05-18

La sessió d'avui dimecres ha començat fent el qüestionari docent, que consisteix en respondre una sèrie de preguntes sobre el professor, per tant hem fet dos, un per a avaluar a Ricard, i un altre per a avaluar a Tanya.


Seguidament, hem realitzat un altre qüestionari, aquest relacionat amb l'assignatura de Programari i Maquinari en contextos educatius i un altre relacionat amb la importància de les ferramentes de la Web 2.0.

Després d'haver contestat a aquests qüestionaris de forma individual i anònimament, ens hem posat a treballar amb el mural mitjançant codis QR, el docent  també ens donat la possibilitat d'acabar treballs anteriors en cas de no haver-los finalitzat. 

El nostre grup ha decidit treballar el mural per a tenir-lo fet per a exposar-lo divendres.



Diari 11-05-18




                                                                                                                                        Diari 11-05-18

En la classe de hui Tanya ha explicat una nova activitat que hem de fer per grups, aquesta consisteix en la creació d'un mural en la que han d'aparèixer 9 codis QR representant diferetsn tipus d'activitat, per exemple en forma de video, d'audio, d'imatges etc. A més hem de realitzar una Vcard, en la que apareguen els nostres noms a través d'un codi QR.

El format per a entregar el nostre poster es totalment lliure, ja siga de forma manual, en format digital etc.

Una vegada feta l'explicació t hem passat a un aula on la distribució d'aquesta és millor per a treballar grupalment, així doncs hem començat a pensar sobre que fariem el nostre treball, finalment hem decidit fer un mural vinculat al text de la noticia i a les festa valenciana de les Falles.

Com que va dirigit per a alumnes de Primaria, hem pensat en organitzar els codis QR per colors per  distinguir un recurs d'un altre, així mateix hem pensat fer un mural original que cride l'atenció dels nostres alumnes.

Diari 09-05-18



                                                                                                                                   Diari 09-05-18

La sessió d'avui ha començat amb una pluja d'idees sobre la Webquest, que va ser allò que vegerem en l'última sessió. Aquesta és una activitat reflexiva que planteja una tasca atractiva mitjançant recursos disponbles en el red.

La mestra ens ha explicat tot allò que ha de contenir la nostra Webquest, i entre altres coses hem de fer una rúbrica d'avaluació, en la que la mestra ens ha comentat que en aquesta es pot avaluar l'aprenentatge i per a l'aprenentatge.

Finalment ens hem posat per grups per triar el tema del nostre treball, com que havia de ser una tema transversal, hem escollit el tema d'hàbits saludables, ja que és un assumpte molt important per a tractar en l'Educació Primària per a educar-los en l'alimnetació i així evitar possibles probles. Una vegada pensat el tema i el que fariem ens hem posat a fer la Webquest.

jueves, 10 de mayo de 2018

Diari 04-05-18



                                                                                                                        Diari 04-05-18

En la sessió d'avui ens hem centrat en la realitat augmentada, la qual es podría definir com la visió d'un entorn físic del món real mitjançant un dispositiu teconològic.

Existeixen algunes ferramentes relacionades amb la realitat virtual, aquestes són:

- Google Googles:  gràcies a aquesta aplicació es poden fer recerques en Google simplement fent una fotografia amb el nostre mòvil.

- Códi QR: és un codi de base biodimensional que pot emmagatzemar dades codificades. La majoria són una enllaç a un lloc web (URL).

- Plickers: aques és una ferramenta per a qualsevol dispositiu que permet realitzar tests i preguntes als alumnes de forma atractiva i dinàmica i, obtenir en temps real la resposta, amb la possibilitat de veure si el xiquet o xiqueta ha respost bé o no.

- Wikiloc: aquesta última és la que hem utilitzat avui en classe.
Wikiloc és un aplicació gratuita per a mòvils, la qual permet descobrir i compartir tant rutes al aire lliure com punts d'interès arreu del món.

L'activitat que hem dut a terme ha consistit en juntar-nos amb els nostres grups de treball habitual i fer una xicoteta ruta d'uns 15 ó 20 minuts per a crear i compartir la nostra ruta, mentre anàvem caminant feiem foto d'allò que més ens cridava l'atenció.

Powered by Wikiloc

miércoles, 9 de mayo de 2018

Diari 02-05-18



                                                                                                                 Diari  02-05-18

Avui no hem tingut classe de Programari i Maquinari ja que la docent estava malalta i no ha pogut asistir a classe, però ens ha deixat a l'aula virtual un tutorial sobre Popplet per a que vegerem sobre que anava la classe d'avui i per provar a treballar amb aquest programa, però no hem de pujar cap tasca.



Popplet és un aplicació gratuita que permet crear mapes conceptuals i organitzar les idees de forma visual, es pot utilitzar des de la web o des de ipad o ordinadors. Als mapes realitzats en aquesta plataforma es poden afegir colors,afegir popplets dels quals apareixen rames per a anar completant el mapa conceptual, tanmateix es poden afegir vídeos i imatges. La nostra feina la podem compartir a les reds socials.



Una de les avantatges que té Popplet és que no és necessari descarregar cap aplicació ja que aquest es guarda en la "nube". I es pot treballar de forma individual o afegint  més usuaris.



Aquesta és una ferramenta molt útil per a introduir a les aules d'Educació Primària, ja ques és motivadora i atrau l'atenció dels alumnes, la qual pot ajudar-los a estudiar aquelles matèries més costoses com Ciències Naturals o Socials, gràcies a l'elaboració de mapes conceptuals.

jueves, 26 de abril de 2018

Diari 25-04-18




                                                                                                                      DIARI 25-04-18

Com que l'última setmana d'abril és la setmana d'activitats complementàries de la facultat, els docents de Programari i Maquinari a la sessió d'avui han decidit projectar una pel·lícula relacionada amb les TIC.
En concret, hem vist un capítol de la serie Black Mirror.

Black Mirror és una serie britànica que gira en torn a com afecta a les nostres vides les noves tecnologíes. El capítol que s'ha projectat a la classe d'avui tracta sobre la dependència i l'obsessió que tenen les persones cap a les reds socials, i la importància de publicar tot allò que feien per a conseguir més puntuació, ja que si no obtenies una bona puntuació, la resta de persones no volia tenir contacte amb tu.

Pel que fa a aquesta serie de televisió britànica, cal destacar que encara que tota la serie tracta del mateix, és a dir de la vida actual, cada episodi es centra en un entorn diferent.

domingo, 22 de abril de 2018

Diari 20-04-18



 
                                                                                                                DIARI 20-04-2018

Hui hem començat amb una explicació sobre que és una WebQuest.
Aquesta hem dit que és una activitat reflexiva estructurada realitzada pel professor o professora, que plantejen una activitat utilitzant tots els recursos disponibles en red, triats pels docents. Podem trobar aspectes com objectius, una tasca, l'avaluació etc. A més a més en una WebQuest també podem afegir una rúbrica d'avaluació a través de Rubistar que és una ferramenta online gratuita que ajuda als educadors a crear rúbriques que siguen de qualitat.


Una vegada finalitzada l'explicació, hem començat nosaltres a crear la nostra WebQuest amb l'ajuda de Ricard, i agafant de l'aula virtual els objectius, la tasca, l'avaluació, els criteris etc.

 Per últim i per posar fi a la sessió d'avui ens hem posat per grups per a plantejar com crear una WebQuest per a dur-la a terme amb l'alumnat.

Diari 18-04-18



                                                                                                                         DIARI 18-04-18

La classe d'avui l'hem començat vegent un vídeo sobre l'Entorn Personal d'Aprenentatge; que són el conjunt de recursos, ferramentes... que s'utilitzen per a la gestió de l'aprenentatge personal.

Posteriorment, ens hem creat un compte en Symbaloo que és una aplicació


hem començat amb symbaloo que es una aplicació gratuita que permet als usuarios organitzar i categoritzar enllaços web en forma de botó d'opció; és a dir un escriptori online amb múltiples usos educatius.

Encara que ha sigut fàcil crear el nostre escriptori, a l'aula virtual hi ha penjats tutorials que ens poden facilitar la creació d'aquest. El que s'havia de fer era buscar en la mateixa pàgina de Symabloo, i si apareixia el que buscavem,  podíem crear-los nosaltres mateixa, buscant en Internet allò que volíem, copiant la URL, buscant una imatge i afegir-la i així es creava un enllaç web nou.

Cadascú de nosaltres hem creat una pàgina en Symbaloo, on els destinataris serien alumnes de Primària, per tant els nostres enllaços web estan relacionats amb aspectes educatius com per exemple, word reference, salt, RAE, Jugallengua, blogger, Jclic etc.

El meu disseny de Symbaloo està creat per a alumnes de 6é de Primaria. Esta organitzat per files, i pense que és una organització senzilla en la que els alumnes de 11-12 anys no poden tenir moltes dificultats.
A la primera fila està tot allò relacionat amb google, com el buscador principal, google maps que els pot ser d'utilitat per a alguna activitat de buscar algun lloc, saber situar-se, saber buscar en un mapa etc.
A la segona fila estan els buscadors d'informació com Google Académico, Wikipedia i diccionaris, un en llengua valenciana un altre per a traduir en anglés i la RAE.
A la tercera fila he posat tres diaris per a que quan hagen de fer una activitat en les noticies, quan estigam donant les parts d'una noticia projectar ejemples, que tinguen un model per crear ells una noticia etc.
A la penúltima fila hi ha jocs, tots educatius per a fer una sessió més atractiva. I per últim he posat hotmail i gmail per  a comunicar-se i rebre informació, igual que twiter per també ens manté informats i pot ser una red social útil dins l'aula.
Ací us deixe el meu disseny de Symabloo creat a la sessió d'avui.



lunes, 16 de abril de 2018

Diari 11-04-18



                                                                                                                               Diari 11-04-18

Per a començar amb la sessió d'avui, hem fet un qüestionari relacionat amb la setmana d'activitats complementàries, en el que preguntava que era el que sabiem sobre aquesta setmana, possibles activitats per a fer durant eixa setmana en l'assignatura de Programari i Maquinari etc.  Després d'haver participat tots els alumnes , hem vist els resultats, i una de les activitats que va ixir va ser la d'anar al cinema per veure una pel·lícula relacionada amb aquesta.

Una vegada vistos els resultats, la tasca per a hui era crear un qüestionari al qual havien de respondre un mínim de cinc persones.
Jo he fet un qüestionari per a alumnes de primària sobre els cos humà ( ossos i músculs) i una dieta equilibrada. Les preguntes havíen de ser de resposta múltiple, encara que alguna podia ser de desenvolupar.

La meua primera pregunta era oberta, i les altres 9 tipus test per a triar entre quatre possibles respostes en la que sols una era la correcta. A més he afegit diverses imatges, un vídeo i a final de cada pregunta una animació per a quan la respota havia sigut fallida, i una felicitació quan la pregunta havia sigut encertada.

Una vegada ens han respost les cinc persones amb l'enllaç de les respostes, l'havíem de copiar per a pujar-lo a l'aula virtual.







viernes, 13 de abril de 2018

Diari 13-04-18



                                                                                                        Diari 13-04-18



 Per a donar inici a la sessió d'avui, hem els resultats de la videocreació que presentarem en l'última sessió abans de les vacances de Pasqua, quan hem acabat de vore els resultats, Ricard ens ha exlplicat un xicotet Power Point sobre l'evolució de la informàtica, com introduir les TIC en l'aula, els usos que li donem a aquestes, tan bons com roins etc.

Una vegada explicat el power, hem utilitzat la pàgina Tine Eye Labs busca a partir d'imatges, una vegada dins de la pàgina tries els colors que vullgues, i escrius una paraula i aquest s'encarrega de buscar imatgs amb els colors escollits.

Nosaltres hem elegit tres colors i un nom i  la imatge s'anava reestructurant. Jo he triat el color blau, morat i roig amb el de " flowers" i m'ha ixit aquesta, ací us deixe el meu exemple.







Seguidament hem creat un calendari des de google per a una classe d'alumnes, en la que hem posat data d'entrega d'un treball i en un altre dia hem posat que tenim una eixida.


Posteriorment, hem buscat un document en diferents operadors; a l'operador filetype:, escrivim el nom del tipus de document que volem buscar.
A l'operador define: i en aquest escrivim el nom d'allò que volem buscar i després dels dos punts no posem cap espai.
Un altre operador es site: que és el lloc on volem buscar la informació, per exemple com/ edu etc.
I per últim, busquem per imatges i arrastrem aquesta i busquem similars per veure allò que ens apareix.

Jo he buscat informació i una imatge de dieta equilibrada, de cada un dels buscadors he fet una captura de pantalla.











miércoles, 4 de abril de 2018

Diari 28-03-18




                                                                                                                        DIARI 28-03-2018

L'última classe d'abans de les vacances de Pasqua l'hem dedicat per a veure la creació i edició dels vídeos dels nostres companys.

El primer grup en exposar ha sigut el grup anomenat Caperucita Roja, han fet com si foren marionetes, els membres comentaren que havien fet el conte de la capujeta roja amb marionetes perquè era fàcil i no es necessitaven molts recursos.

El segon grup es va basar amb el conte de la "Pequeña Amelia se hace mayor".

El tercer grup va ser "El león de 7 colores"

El quart grup, fou el meu, El dia de la dona, en el qual posarem una breu introducció amb diferents imatges i ens grabarem fent tasques de la casa, i per últim posarem unes imatges per a aconseguir la igualtat.

El quint grup "colores" es va basar en un conte adaptat a la vida real.

En el sext lloc va exposar el sèptim grup, ja que un membre del sext encara no havia arribat, aquest grup es va basar en el conte dels "Tres cerditos" contat de forma diferent, amb veu de xiquet i aixó motivar als alumnes amb NEE a que ells també poden fer la grabació d'un vídeo, i que tots els alumnes poden ser protagonistes.

El sext grup, "Fuck Society" per a mi no és apte per a xiquets i xiquetes de primaria, encara que si tracta temes que sorgeixen en l'educació, com el tema del bullying. Tracta d'un xic que crea cançons de rap.

Per últim va exposar el grup dell "Pez de Oro".

Al finalitzar cada exposició els grup que volien han llançat preguntes als espectadors per a que les respongueren, o al contrari, el públic els ha fet preguntes i tant Ricard com Tanya de cada grup han fet una crítica constructiva.
Per a acabar amb la classe d'avui hem valorat mitjançant un qüestionari de l'aula virtual a tots el grups, i després hem vist les valoraciones aproximades.

viernes, 23 de marzo de 2018

Diari 23-03-18




                                                                                                                         Diari 23-03-2018

La classe d'avui divendres l'hem començat veient les presentacions de Powtoon dels nostres companys tot en un mateix vídeo creat per Ricard mab una durada d'uns 15 minuts.


Posteriorment, hem continuat amb el PlayPosit i hem vist com es disenya un vídeo, com es fa la incorporació d'alumnes a la nostra classe etc.

Ací deixe el meu usuari com a mestra i el meu treball fet a PlayPosit.
https://www.playposit.com/delivery/404010/757302/el-sistema-solar
 o3a58b usuari



Després de les últimes explicacions sobre les diferents utilitats de PlayPosit, ens hem registrat com a alumnes per a poder entrar amb l'usuari dels nostres companys i companyes com si forem alumnes per poder a veure i respondre a les preguntes dels seus vídeos.




Per últim, per a finalitzar amb la classe de divendres, hem vist una altra manera de fer un qüestionari a través de google drive





El que hem de fer és crear un test d'avaluació.

Diari 21-03-18



                                                                                                                         Diari 21-03-2018

Hem començat la classe amb l'explicació de PlayPosit.
PlayPosit permet seleccionar un vídeo i introduir-li con comentaris, preguntes etc., mentre els alumnes estan vegent el vídeo i així puguen respondre, reflexionar sobre el que estan vegent. 
El docente pot  observar la quantitat  d'alumnes que s'han conectat i respost a les preguntes.

Dresprés ens hem registrat en PlayPosit i seguidament hem buscat un vídeo relacionat amb alguna matèria de Primaria o simplement un vídeo qualsevol per a compartir alguna cosa amb els companys.
Amb l'ajuda d'un tutorial de l'aula virtual, hem elaborat el nostre vídeo i quan hem creat les nostres preguntes,  hem entrat al programa com a estudiants per a respondre les preguntes dels nostres companys i companyes.
Jo he buscat un vídeo per a xiquets i xiquetes de Primaria que tracta sobre  els planetes, quins són aquells més pròxims i més llunyans al Sol, d'on prové el nom dels dies de la setmana etc. He fet tres preguntes una de cada tipus (de desenvolupar, de resposta múltipe i fent un comentari per a que prestaren atenció al final del vídeo).




Per problems que desconec, encara que hem responguera més d'una persona sols m'apareixia la resposta d'una companya, vaig parlar amb Ricard i hem va dir que hi havia cap problema si presentava el treball amb la resposta d'una persona. I ací us la deixe



miércoles, 21 de marzo de 2018

Diari 14-03-18




                                                                                                                          DIARI 14-03-2018

Avui el grup de TechnoTeachers no ha asistit a classe perquè hi ha components del grup que són falleres, per tant, com que és un treball grupal i ho tenim difícil per posar-nos d'acord i quedar totes juntes amb les falles pel mig, hem decidit dividir-nos el treball de creació i edició de vídeo, en el que hem de fer-nos unes fotos i gravar-nos fent diferents tasques de la casa ja que el nostre treball grupal tracta del dia de la dona.

Hui mateix, hem parlat amb alguns companys i companyes per saber qué és el que havíen fet a la sessió d'avui, per a poder fer-ho nosaltres en casa, ens han explicat que han fet la capçalera del blog a través d'una pàgina web per a posteriorment afegir-la al nostre blog de programari i maquinari.





viernes, 9 de marzo de 2018

Diari 09-03-18





                                                                                                                  Diari 09-03-2018

La classe de hui ha començat explicant-se com funciona el programa d'edició de videos anomenat Open Shot. A continuació, individualment cadascun de nosaltres hem eliminat l'última part de l'animació que ferem amb el programa PowToon, i després pijar-ho al nostre Moodle.

L'última part de la classe ha consistit posar-nos per grups per a avançar amb el treball de la creació i edició de videos. Per a grabar, hem anat a una aula de treball de la bibilioteca per a que no ens molestara ningú, i després organitzar-nos per a saber que faríem grupalment en la pròxima sessió.

jueves, 8 de marzo de 2018

Diari 7-03-18



   
                                                                                                                 DIARI 07-03-2018

Avui hem començat fent una graella en la pissarra en la que havíem d'anotar els aspectes ha destacar sobre el treball que anem a realitzar, si ja havíem començat a grabar etc.
Seguidament, hem entrat a l'aula virtual per a plenar una taula on de forma resumida, explicarem el que volem fer amb el nostre vídeo, després s'ha de pujar al drive per a que totes les membres del grup pugam editar-lo, i hem d'autoritzar a la mestra per a que puga fer els comentaris oportuns i ajudar-nos amb el treball.

Quan hem acabat de completar la taula, la qual ens ha sigut útil per a organit millor les idees i a nosaltres mateixa, hem començat amb amb la grabació, així com la majoria dels grups.

viernes, 2 de marzo de 2018

Diari 02-03-18




                                                                                                              DIARI 02-03-2018

La classe de hui divendres, ens l'ha impartit Tanya. Ens ha explicat sobre el pròxim treball que anem a fer, el qual consisteix en un treball grupal en el que hem de fer un vídeo.
Mentre, les persones que no han acabat el collage amb el programa del Gimp, l'han acabat. I els que l'hem acabat com en el cas del meu grup, ens hem posat a parlar sobre el projecte que hem de dur a terme grupalment, durant les pròximes sessions.
Nosaltres cinc, hem decidit fer el vídeo relacioant amb dona i el feminisme, ja que la setmana que ve és el dia de la dona






miércoles, 28 de febrero de 2018

Diari 28-02-18




                                                                                                               DIARI 28-02-18

La classe de hui també ens l'ha donat Ricard.
Ens ha explicat com funciona el powtoon que és un programa d'animacions. Hem vist diferents opcions per a manipular, i cadascun de nosaltres hem creat dues diapositives per a posteriorment penjar el video que ens ha quedat al blog.

Ací deixe la meua mostra.




Una vegada hem pujat el vídeo al blog, hem continuat el collage amb el programa del GIMP, que per sort ens han allargat la data d'entrega fins al dia 6 de març.

viernes, 23 de febrero de 2018

Diari 23-02-18




                                                                                                                            DIARI 23-02-18

La sessió de l'ultim divendres del més de febrer, l'hem començat fent un KAHOOT! al que ens hem conectat tota la classe que constava de set preguntes sobre el programa flipped classroom que és el power que hem vist hui a classe.

A flipped classroom, els xiquets i xiquetes treballen continguts a casa i la pràctica a l'aula.
Aquest té quatre pilars fonamentals, però un dels més importants i que cal donar-li importància és que es tracta d'un model flexible on els i les alumnes trien on i quan aprenen, a més de que ha d'haver un feedback de les activitats que es fan.

Amb aquest model es pot treballar abans, durant i després de classe.

Abans de classe:
És molt útil veure vídeos, per a saber el que es va a tractar i també per a familiaritzar-se amb els termes.

En clase:
Es treballen els projectes, els possibles problemes que hagen sorgit, grups de classe.
despres de clase, ampliar amb mes projectes.

Després de classe:
Els estudiants comproven el seu coneixement i extenen l'aprenentatge

Dins de l'aula es poden trobar percentatges d'alumnes, hi ha un 25% que està atent, un altre percentatge no atén, el 10% aten però no participa, el 5% ja sap el que s'està donant a classe.

Quan comença la classe, la classe s'organitza i es divideix en minuts, com per exemple 5 minuts per a l'avalucio inicial, 5 més per a la  discussió en grup...
Al mateix power hem vist diverses ferramentes per a crear i editar vídeos i d'altres per a crear videoqüestionaris
Però en l'utilització del classroom també poden apareixer problemes, com:

1. Alguns estudiants no tenen accés a internet en les seues cases.
2. No tenim la garantia de que els estudiants hagen treballat el contingut a casa.
3. No tenen suport dels pares, ja que alguns no veuen útil la classe invertida.
4. Suposa una càrrega de treball per al professor o professora.

També cal destacar que hi ha més d'un model de FP
- La classe inversa estàndard.
- La classe inversa orientada al debat.
- La classe inversa orientada a l'experimentàció.
- La classe imversa com aproximació.
- La classe inversa basada en grups.
-La classe inversa virtual
-Invertir al professor

Seguidament de l'explidament  els que havíen acabat la supernova que començarem el dimecres 21 de febrer han començat a fer l'activitat lliure de GIMP, i els que no l'hem acabat, ho hem fet amb  l'ajuda de Ricard.

miércoles, 21 de febrero de 2018

Diari 21-02-18




                                                                                                                          DIARI 21-02-2018




En la classe d'avui dimecres hem parlat dels programes lliures els quals poden ser utilitzats copiats,  modificats i distribuits sense restriccions.

Hem vist altres programes altres programes d'una banda tenim els que serveixen per a editar arxius gràfics, com per exemple GIMP i tux paint.
Altres amb la finalitat d'editar i reproduir arxius sonors com: audacity i amarok.
Els que utilitzem per a editar i reproduir arxius de video són avidemux i VLC Media Player.
Virtual Dub i Captura Fox serveixen per a fer enregistraments screencast.
Tots aquests són lliures i gratuits, ja que hi ha alguns programes que són lliures però s'han de pagar.
Cal destacar que encara que siga lliure no ha de ser gratuit.

Després d'aquesta explicació sobre programaris lliures, hem passat a fer un xicotet debat que ha oberta la mestra amb la següent qüestió: "Quin és l'ús dels ordinadors que es fomenta en l'escola?"
A partir d'aquest pregunta han contestat alguns companys sobre l'experiència viscuda en els coles en han realitzat les pràctiques.
Una vegada hem tancat el debat, hem passat a realitzar dues activitats amb el programa GIMP.
La primera era posar-li color a un tauler com del joc de "LA OCA", aquesta primera ha estat guiada per Tanya, i l'última pràctica com que era més difícil no ens ha donat temps a acabar-la ni a fer l'entrada, per tant Tanya a dit que la pròxima classe de programari acabaríem la segona activitat

viernes, 16 de febrero de 2018

Diari 16-02-18



                                                                                                                                    DIARI 16-02-18

La sessió de divendres 16 de febrer, a diferència de la resta de divendres en l'ha impartir Tanya, ja que la de dimecres 14 ens la va donar Ricard.

Hem començat la classe d'avui amb una xicoteta introducció del programa GIMP, que és el que estem utilitzant en les últimes sessions. Gimp és un programa lliure i està disponible per a qualsevol sistema operatiu, aquest serveix per a retocar imatges, editar-les i crear-ne. Aquest és semblant a les apps del mòvil, però amb un toc més professional.

Totes les activitats que hem fet amb aquest programa tenen en comú la familiarització amb les diferents ferramentes d'edició d'imatges.

Després d'aquesta breu explicació,  ferem l'activitat 5: "de foto a dibuix", que està penjada a l'aula virtual, seguint les instruccions del tutorial. Finalment, una vegada finalitzada aquesta tasca, realitzarem un altra tasca diferent en la que canviarem el cel de dues maneras diferents. Tot açò per, a posteriorment, pujar-les dues activitats a l'aula virtual i al bloc.

miércoles, 14 de febrero de 2018

Diari 14-02-18



                                                                                                                                DIARI 14-02-18


En la sessió d'avui hem aprés a pujar a Drive les activitats realitzades a l'aula mitjançant un hipervincle, guardades primer en pdf.

Seguidament, hem anat al programa gimp per a treballars els rètols i capes, a més d'afegir colors, fons, etc. Una vegada hem fet les activitats les hem pujat a la tasca de l'aula virtual.

L'últim que hem de fer és pujar a drive el document guardat en pdf de la tasca creative commons i les dues pràctiques d'avui fetes a l'aula.

viernes, 9 de febrero de 2018

Diari 09-02-18


                             
                                                                                                                    DIARI 9-02-2018

En la sessió d'avui hem aprés que és l'Entorn Personal d'Aprenentatge, aquest és una ferramenta que utilitzem per a aprendre.
Aquest concepte sorgeix l'any 2004 mitjançant dues perspectives: la tecnològica i la pedagògica.

- La perspectiva tecnològica són les diferents ferramentes i serveis que utilitzem per a aprendre. 
- La perspectiva pedagògica són les estratègies els procesos i competències.

Són sis les característiques d'aquest Entorn Personal d'Aprenentatge. 
Personalització
- Flexibilitat, és a dir es poden afegir més ferramentes.
- Aprenentatge entre iguals
- Aprenentatge permanent
- Arquitectura personalitzada
- Espai obert.

Aquest entorn personal d'aprenentatge consta de 3 subsistemes que són les següents:

Ferramentes per a accedir a la informació.
Generació del contingut i 
Conjunt d'activitats que s'utilitzen per a compartir i reflexionar amb altres persones.


Una vegada hem vist tota la teoría sobre l'entorn personal d'aprenentatge hem passat a llegir un còdic QR, que ens ha portat a pàgina per a respondre a unes preguntes.

A continuació hem creat un gadget relacionat amb la classe anterior on tractarem les llicències, per a després poder poder crear un altre gadget per a tindre accés als blocs de la resta de companys.

Per finalitzar amb la classe d'avui, hem entrat en el programa Gimp2 que permet editar i crear arxius gràfics, i el que hem fet nosaltres ha sigut anar familiaritzar-nos amb aquest nou programa, i a més ens hem ensenyat a fer logotips i establir patrons. 



















miércoles, 7 de febrero de 2018

Calle Alcalá, Madrid



                                                                                                            DIARI 07-02-2018



Madrid - Calle De Alcalà ,Ronny Siegel






Aquesta imatge l'he agafat de la plataforma Flickr Creative Commons, encara que existeixen més plataformes, com per exemple: Europeana collections o Jamendo music explore. Totes aquestes serveixen per a escollir imatges i música amb llicència Creative Commons, per a després poder publicar-la. 
Cal destacar que la fotografia que he seleccionat no té tots els drets  reservats, per tant l'he pogut guardar per a posteriorment poder-la publicar en aquesta entrada.

Creative Commons




                                                                                                                             DIARI 07-02-2018

Per iniciar la sessió d'avui hem entrat en l'assignatura de Programari i Maquinari dins de l'aula virtual.
Hem vist un xicotet "POWER POINT" amb l'ajuda d'un vídeo sobre Creative Commons.
Creative Commons és una organització sense ànim de lucre l'objectiu de la qual és intentar eliminar les barreres legals per a compartir imatges, vídeos,  treballs creatius etc.
La pràctica de hui consisteix en buscar una imatge, veure i comprovar el tipus de permís. Comparar i publicar en el bloc i per últim donar-li atribucions a aquesta imatge.
Per posar-li fi a la classe de hui, Tanya ens ha dit que hem de fer la tasca que està a l'aula virtual.

viernes, 2 de febrero de 2018

Diari d'aula



                                                                                                                               DIARI 02-02-2018


Què he après hui?

La segona classe de l'assignatura de programari i maquinari l'hem fet a l'entreplanta 05 en la sala d'ordinadors.

Primerament Ricard a fet una xicoteta introducció del que faríem amb ell els divendres, seguidament ens ha explicat un breu power point dels orígens de les TIC, dels primers passos les noves tecnologies en el món educatiu, de quan va nàixer google i hem vist un vídeo relacionat  amb tot açò.
Per últim ens hem creat un bloc amb l'ajuda de Ricard i ens hem ensenyat les coses més bàsiques, com per exemple crear entrades, afegir etiquetes, incrustar un codi "html" per a incrustar videos, imatges...
I fins ací la classe d'avui.

Matemàtiques per a xiquets amb TDHA


                                                                                                                              DIARI 02-02-2018


Matemàtiques per a xiquets amb TDHA



Tutorial de blogger


                                                                                                                              DIARI 02-02-2018


Como crear un blog en blogger

Presentació


                                                                                                                                DIARI 02-02-2018


El meu nou bloc